viral

Jika Isteri Didapati Berzina Dengan Lelaki Lain, Wajibkah Diceraikan Oleh Suami Atau Tidak..??

Soalan: Apa hukumnya bila isteri curang, dan bagaimana kalau mau rujuk dan minta maaf sama suami? Dari: Ir. Tanawali Jawapan: Bismillah was shalatu was salamu ‘ala rasulillah, amma ba’du, Seringkali dalam kes perzinaan, yang lebih disalahkah adalah pihak lelaki. Padahal perempuan yang berzina, tidak lebih baik dari pada lelaki yang berzina. Terlebih ketika sudah berkahwin, dosa jauh lebih besar, kerana…

Continue Reading

viral

Saiz Model, Tak Masak – Status Cari Jodoh Di Fb Paling ‘Win’ Yang Kami Pernah Jumpa, Goodluck Sis!

Mungkin sudah ‘penat’ menanti jodoh yang tak kunjung tiba, seorang wanita nekad memuatnaik satu status di Facebook bagi mewar-warkan dirinya sedang mencari pasangan hidup. Apa yang menarik perhatian netizen ialah status wanita tersebut yang berterus terang tentang dirinya dan ciri-ciri jodoh yang dikehendaki. Okay yang single dekat luar sana boleh try! Moga berjaya sis! Dah sampai masa      …

Continue Reading

Informasi

Kajian Mendapati Lelaki Suka Makanan Pedas Lebih Macho

RAMAI wanita fikir lelaki yang suka makanan pedas lebih nampak kelelakian. Baru-baru ini, satu kajian di Perancis membuktikan bahawa, lelaki yang sering makan makanan pedas memiliki hormon testosteron yang tinggi. Dalam kajian tersebut, lelaki diminta mencuba makan malam dengan mashed potato dan diizinkan untuk menambah Tobasco (sos lada) dengan jumlah yang mereka inginkan. Mereka yang memiliki testosteron tinggi, lebih banyak…

Continue Reading

viral

Selepas Erdogan. Ini KATA PEDAS Imam Besar Masjid Al-Aqsa Yang Buat Jutaan Umat Islam TERKEDU

Baru ni viral tentang amaran tegas Presiden Turki, Erdogan terhadap Israel yang suka-suka je menutup Masjid Al-Aqsa Terkini Imam Besar Masjid Al-Aqsa pula bangkit memberi sindiran pedas kepada umat Islam negara kejiranan lain yang banyaknya hanya duduk diam tak bertindak seperti Turki. Ikuti kemaskini berita tersebut. Sheikh Sabri Mula Bersuara Imam veteran Masjid Al-Aqsa dan bekas Mufti Besar, Sheikh Ikrima…

Continue Reading

Informasi

Tanda-Tanda Lelaki Sayangkan Pasangannya, Tetapi Ramai Wanita Tidak Menyedarinya

Jika seseorang lelaki itu benar-benar jatuh cinta dan setia kepada kekasihnya dengan ikhlas, dapat dilihat perubahan sikapnya dengan jelas. Hati lelaki selalu dianggap keras namun boleh tiba-tiba menjadi lembut selembutnya. Bahkan lelaki yang dilamun cinta sanggup bekorban dan melakukan apa sahaja demi kekasihnya. Sekeras-keras manapun hati lelaki itu, air matanya tetap akan bercucuran jika hatinya diguris. Akan tetapi, wanita janganlah…

Continue Reading

Uncategorized

8 Gambar Yang Menyindir Pengguna Telefon Pintar Zaman Sekarang

Kemajuan teknologi yang dikecapi pada zaman ini menyebabkan manusia menjadi semakin manja dan semakin memerlukan perhatian daripada masyarkat yang bergelar netizen. Perkataan netizen yang merujuk kepada pengguna-pengguna media sosial ini menjadi faktor utama mengapa ramai di antara mereka ini gemar menjadi hamba dengan duduk menghadap telefon pintar mereka selama berjam-jam lamanya. Mungkin ada faedahnya, namun untuk artikel kali ini, kami kongsikan keburukan-keburukan yang diberikan…

Continue Reading

Informasi

‘Tengok perkahwinan Shuib dan Sarah ini, jadikan sebagai contoh kita semua’

Nak bercerita tentang rumah tangga pelawak dan penyanyi ini. Saya tak tahu semangat saya nak menulis dari sisi saya, tentang apa yang saya ikuti selama hubungan mereka ini. Saya tak nak cerita tentang hal-hal buruk mereka, atau khilaf mereka, atau dosa Sarah tak bertudung yang ditanggung suaminya, bukan saya. Tengok pada puberty mereka ini sangat mengagumkan. Mereka berdua artis, tetapi…

Continue Reading

viral

Mengejutkan Tak Sampai 1 Jam Nikah, Wanita Cantik Ini Di Cerai Kan Talak Tiga Depan Orang Ramai.

Sejak akhir-akhir ini, kecoh di media sosial tentang wang hantaran berikutan viral hantaran RM15k. Seorang juru foto gambar perkahwinan yang menggunakan nama Facebook Boii Amani Hashim, menceritakan satu kisah “jadi suami hanya setengah jam” yang dikatakan berlaku di depan matanya sendiri. Mas Kahwin RM 22,222.22 Lama juga aku jadi photographer wedding. Macam-macam aku dah tempuh. Ni aku nak share sikit…

Continue Reading

viral

Budak Darjah 4 Ditendang Guru Hingga Retak Tulang Kaki Kerana Lewat Hadir

Kekerasan dan hukuman sehingga mencederakan fizikal bukan satu cara untuk memberi pengajaran kepada pelajar. Namun apa yang berlaku ke atas pelajar ini adalah sangat tidak wajar. Jika semalam seorang guru memanaskan pengasah pensil kemudian tekap kemuka pelajar sehingga luka, hari ini dilaporkan kejadian berlaku di Tawau apabila seorang murid darjah 4 ditendang pada kaki sehingga retak hanya kerana lewat hadir…

Continue Reading