Resipi Roti Goreng Lemak Manis Terlajak Mudah. Guna 3 Bahan Je, Dah Siap.
Resepi

Resipi Roti Goreng Lemak Manis Terlajak Mudah. Guna 3 Bahan Je, Dah Siap.

Anak-anak kadang-kala susah sangat kalau nak makan pagi. Tak ada selera katanya. Anda mungkin boleh cuba hasilkan roti goreng macam ni. Simple dan rasanya pun sedap juga. Kalau ada roti sandwic yang dah kurang lembut, masak cara sebegini pasti akan jadi lebih enak. Sesuai sangat dinikmati sebagai alas perut sebelum menikmati hidangan yang lebih berat. BAHAN-BAHAN: 3 biji telur gred…

Continue Reading

Resipi Sos Colek Pencicah Homemade Untuk Aneka Makanan Bergoreng.
Resepi

Resipi Sos Colek Pencicah Homemade Untuk Aneka Makanan Bergoreng.

Resipi asli sos pencicah yang boleh dinikmati dengan aneka makanan bergoreng seperti keropok goreng, ikan celup tepung (ICT), sotong celup tepung, udang dan bermacam-macam lagi. Buat cicah kerang rebus pun sedap. BAHAN-BAHAN: 2 genggam cili kering 1 labu besar bawang putih Garam dan gula secukup rasa 2 keping nisan/manisan bersaiz besar. Jika kecil, guna 3 keping – boleh diganti dengan…

Continue Reading

viral

[VIDEO] ‘Riak Sampai Lupa Tuhan’ – Teaser Video Klip Baru ‘I Am Me’ Teruk Dikritik Netizen

Lagu ‘I Am Me’ nyanyian jutawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Hasmiza atau lebih dikenali sebagai DSV pernah menjadi viral. Banyak versi parodi juga telah dihasilkan termasuk artis, Jihan dan Bell Ngasri. Terbaru, DSV kini sedang dalam pengambaraan bagi menghasilkan video klip official untuk lagu ini. Namun, DSV sekali lagi dikecam netizen yang rata-rata menganggap DSV riak tak bertempat. Kenapa pula…

Continue Reading

Nasi Tumis Pandan. Wangi, Lembut & Enak. Persis Nasi Lemak!
Resepi

Nasi Tumis Pandan. Wangi, Lembut & Enak. Persis Nasi Lemak!

Sumber : Rasa Nasi Tumis Pandan ini seakan nasi lemak namun ia tidak menggunakan santan. Rasanya enak, lebih wangi dan tahan lama. Sesuai dijadikan pengganti bagi nasi lemak bahkan boleh dinikmati dengan anek lauk pauk lain. BAHAN-BAHAN: 2 cawan beras | dibersihkan 3 1/2 cawan air 3 biji bawang merah | dimayang 2cm halia | dihiris 1 batang kulit kayu…

Continue Reading