tips

8 Kegunaan Baking Soda Untuk Kecantikan. No 8 Tu Macam Tak Sangka Pulak Boleh

Wanita sekarang ni admin yakin semua high maintenance. Mana taknya, dengan produk penjagaan muka, kosmetik, penjagaan rambut. Itu belum masuk lagi pakaian, insurance diri dan komitmen yang lain. No worry ladies! Korang tak perlu berbelanja besar lagi untuk jaga kecantikan. Admin nak kongsi 8 rahsia yang baking soda boleh buat. Yeap! Baking soda. Tak mahal pon, kalau kat pasaran boleh…

Continue Reading

tips

Beras Pulut Rahsia Putihkan Kulit Muka Dengan Cepat, Jom Cuba!

Pernah tak dengar orang kata kenapa orang-orang Siam atau yang duduk disempadan Siam muka cantik gebu dan semuanya comel-comel belaka. Kalau perasan, muka mereka semuanya cantik dan paling penting kulit licin dan gebu. Jerawat? Memang tak pernah ada. Orang kata amalan mereka makan pulut sejak kecil dan inilah rahsianya. Ya, itu hakikatnya. Pulut Ayam yang jadi makanan popular mereka adalah…

Continue Reading

tips

Jangan Buang Kulit Pisang Kalau Nak Rawat Kulit Wajah Berjerawat

Pisang mempunyai banyak khasiat dan zat yang terbaik untuk kesihatan. Namun mungkin tidak ramai yang tahu bahawa kulit pisang juga mempunyai khasiat luar biasa untuk kecantikan kulit wajah. Dipetik daripada Style Craze, kulit pisang dikatakan mampu mengatasi masalah kulit bermasalah seperti jerawat dan kulit kusam. Caranya adalah seperti berikut: Gosokkan kulit pisang pada wajah sehingga warna kulit menjadi hitam. Lakukan proses…

Continue Reading

kisah benar, viral

Baru lepas 4 hari melahirkan, Suami paksa untuk ‘bersama’. Darah memancut dan rahim tersembul keluar!

Masyaallah… Beruk pun tak teruk macam ni lah,, Kawal lah nafsu tu bang oiii.. Esok dah rosak awak mampu ke nak ganti? silap2 buang tepi jalan.. Tak guna betol!!! Assalamualaikum kak. Saya dah selamat lahirkan anak kedua… Sekarang tengah berpantang hari ke 17. Tapi tempoh berpantang saya tak macam pantang. saya dipaksa suami untuk pantang dirumah maknya di Shah Alam…

Continue Reading

agama, Informasi

Rezeki Suami Tiba-Tiba Mengalir Deras! Inilah 10 Sikap Isteri Pembawa Rezeki Melimpah Ruah Kepada Suaminya..! In Syaa Allah.

1. Isteri yang pandai bersyukur Isteri yang bersyukur atas segala kurnia Allah pada hakikatnya dia sedang mengundang tambahan nikmat untuk suaminya. Termasuk rezeki. Punya suami, bersyukur. Menjadi ibu, bersyukur. Anak-anak boleh mengaji, bersyukur. Suami memberikan nafkah, bersyukur. Suami memberikan hadiah, bersyukur. Suami mencintai setulus hati, bersyukur. Suami memberikan kenikmatan sebagai suami isteri, bersyukur. “Dan ingatlah ketika Tuhanmu memaklumkan: jika kalian…

Continue Reading

viral

‘Kalau Kereta Grab/uber Jenama Honda/toyota Memang Layak 5 Bintang, Kereta Malaysia Takkan Nak Bagi 5 Bintang?’ – Student IPT

GEORGE TOWN, PULAU PINANG – Semalam, pemandu Grab/Uber meluahkan rasa kesal terhadap tindakan segelintir pelajar IPT yang memberikan ‘rating’ rendah kepada mereka sehingga mendatangkan masalah seperti di-ban oleh syarikat dari terus beroperasi. Difahamkan, golongan pelajar IPT yang tidak bertanggungjawab memberikan ‘rating’ yang rendah hanya kerana pemandu Grab/Uber yang memberi perkhidmatan kepada mereka menggunakan kereta nasional. Viral hari ini di media…

Continue Reading

viral

[Video] Sesuatu Terjadi Saat Gadis Ini Senandungkan Allah dan Rasulullah Depan Agnez Mo

Selain lagu ini kamu suka lagu apa?” kata penyanyi Indonesia yang sudah go international Agnez Mo kepada salah seorang peserta The Voice Kids Indonesia, Sharla. The Voice Kids Indonesia adalah ajang pencarian bakat menyanyi untuk anak-anak dan remaja. “Qasidah,” kata Sharla. “Coba nyanyiin dong.” kata Agnez Mo. Penyanyi yang dulu bernama panggung Agnes Monica itu pun mendengarkan dengan seksama dengan…

Continue Reading

kisah benar, viral

Pasal “Villa Nabila”..Tiba-tiba enjin kereta mati, atas bumbung diketuk-ketuk sesuatu

Semua orang tahu pasal ‘Villa Nabila’. Persoalannya sekarang, dia kena tanam dengan bapak dia ke? Meh sini aku cerita. #AimanThreads So, nak share pasal banglo berhanti ini yang kat strait view (depan Danga Bay). Actually ada banyak version cerita tentang Villa Nabila ini. Tak tahu mana satu kisah yang sebenar. Kalau korang nak tahu, Villa Nabila ini kira tempat paling…

Continue Reading

viral

Gambar anak aku mana?! Kau dah delete ke?!! – Bapa terkejut lelaki (disyaki pedofil) rakam gambar anaknya

Alangkah terkejutnya seorang bapa apabila seorang lelaki warga asing merakam gambar/video anaknya yang sedang bermain di dalam pasar raya secara curi-curi sambil bergelak ketawa dengan tiga lagi rakannya yang lain. Hairan melihat gelagat lelaki berkenaan, Al Irfan Jani, kemudian menyuruh isterinya mengambil anak mereka dari terus dirakam lelaki terbabit. Tidak sedap hati dengan apa yang dilihat, beliau kemudian segera mendekati…

Continue Reading

semasa, viral

[Video] Kamal Adli Juara Super Spontan Superstar 2017…Eh Emma Pon Ada?

Kontroversi putus cinta tidak menghalang pelakon, Kamal Adli mempamerkan persembahan konsisten hingga muncul juara program realiti, Super Spontan Superstar 2017, malam tadi. Membawa pulang wang tunai RM100,000, aktor berusia 31 tahun itu malahan melakar sejarah apabila mampu menumpaskan ramai peserta lain yang rata-ratanya merupakan pelawak profesional. Percubaan kali kedua bintang drama Duda Pujaan Dara dalam program pertandingan komedi itu membuahkan hasil selepas gagal…

Continue Reading