Jangan Buang Kulit Tembikai ! Ada Khasiat Tersembunyi Di Dalamnya

Kulit tembikai? Itukan sisa, Benar, kulit tembikai adalah sisa organik daripada buah tembikai yg umumnya dibuang begitu sahaja. Walau sebenarnya kulit tembikai sangat bermanfaat untuk kesihatan kulit dan rambut. Untuk anda yg alami permasalahan dgn rambut gugur boleh memakai kulit tembikai untuk mengatasinya… Dengan memanfaatkan sisa organik sebagai ubat, anda automatik sudah melakukan tindakan positif dalam menangani permasalahan sampah &…

Continue Reading

Guna Tali Je Jump Start Kereta Kalau Tak Ada Jumper

Oleh : Aimi Nordin Bateri kereta habis tapi tak ada jumper nak jump-start ? Sebenarnya ada cara lain yang kita boleh guna bila dah darurat macam ni. Ada satu cara lain iaitu menggunakan tali sahaja. Tapi cara ini dilakukan pada kereta manual. Jadi kami tak pasti keberkesananya kepada kereta auto. Tapi tak salah untuk mencuba kan? Mana lah tahu dalam…

Continue Reading

Isteri Wajib Tahu Kadang-kadang isteri dah tahu tapi malu Suami kena main peranan ye…

Kajian bancian ke atas 10 ribu orang pasangan yang berkahwin (sumber kajian oleh MOHEMA) hanya kira-kira 45% sahaja pasangan isteri yang tidur berbantalkan lengan suami selepas 3 tahun berkahwin. Dan hanya tinggal 21.7% sahaja pasangan isteri yang masih tidur berbantalkan lengan suami selepas 10 tahun usia perkahwinan. Mengapa? Adakah isteri tahu? Bahawa hormon bau phero yang di rembeskan dari ketiak…

Continue Reading

Mengapa Seorang Wanita Dilarang Menghantar Jenazah Suaminya Ke Kubur? Ini Sebabnya…

BOLEHKAH WANITA MENGHANTAR JENAZAH SUAMINYA KE KUBUR? Habib Ali Zaenal Abidin Bin Abu Bakar AlHamid Jawapan: TIDAK BOLEH, !! khususnya bagi isteri yg suaminya yg meninggal, kerana iddahnya telah bermula, dan isteri tidak blh keluar meninggalkan rumah suami kecuali darurat. Darurat ini bukan mengikut persepsi kita, tapi mengikut apa yg ditetapkan oleh syarak. Antara sebab yg dibenarkan utk meninggalkan rumah…

Continue Reading

Kejamnya Penderaan Seksual, Trauma Mazen Menggugat Maruah Dan Iman

Sumber: Astro Awani KUALA LUMPUR: Seksaan demi seksaan hingga merobek maruah dan keimanan. Itu yang ditanggung rakyat Syria jika enggan mengaku mereka adalah pengganas. Ditemui dalam sebuah forum krisis yang membelenggu rakyat Syria, Mazen Al Hummada menceritakan kisah diseksa rejim kerajaan Syria pimpinan Bashar Al Assad. “Mereka baringkan saya atas lantai dan tulang rusuk saya patah. Kemudian mereka terbalikkan saya…

Continue Reading

1

Kalau nak suami happy macam pergi bulan, rujuk 18 hadiah kesukaan lelaki ini

Foto dompet – Faiz Pesto Sumber : http://www.thereporter.my/2017/06/kalau-nak-suami-happy-macam-pergi-bulan.html Pasti pening untuk sesetengah wanita bergelar isteri mahu mencari hadiah untuk suami bila tarikh harijadinya tidak lama lagi. Nak bagi bunga? 0.1% saja lelaki yagn minat bunga. Hendak dibelikan apa pun tak tahu, kan? Last-last bagi kek pun jadilah “Oh so sawittttt!” kata suami. Tetapi dalam hati, “Ai? Kek saje?”  Walaupun ramai lelaki…

Continue Reading

Tips Penting Menjaga Cermin Mata Supaya Tahan Lebih Lama

Sumber dari Siakap Keli dan Hanun Nadiah Rozi   Pastinya kita semua sudah tahu tentang kegunaan cermin mata. Ianya adalah salah satu alat bantuan penglihatan untuk sesiapa yang mempunyai masalah rabun sama ada masalah rabun jauh ataupun dekat. Jadi di sini pentingnya untuk menjaga cermin mata agar lebih tahan lama untuk dipakai. Malah ada sesetengah individu yang baru sahaja enam…

Continue Reading

Isteri maut dibakar suami

Sumber Kosmo Online SUNGAI PETANI – Seorang isteri yang mengalami kecederaan melecur seluruh badan selepas dibakar suaminya kira-kira dua minggu lalu di sebuah rumah di Taman Arked di sini meninggal dunia di Hospital Sultanah Bahayih (HSB), Alor Setar semalam. Timbalan Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Superintendan Saifi Abd. Hamid berkata, suami mangsa yang merupakan seorang gelandangan membakar isterinya itu dipercayai…

Continue Reading

Lebih Dari 10 Lelaki Rugi Rm100,000 Ditipu Wanita Dikenali Di Wechat

KUALA LUMPUR – Hajat mahu mendirikan rumah tangga dengan seorang wanita terpaksa dilupakan apabila lelaki ini baru menyedari yang dirinya telah ditipu oleh wanita berkenaan yang menyamar sebagai doktor di hospital swasta. Mangsa, Zakri Alif, tidak menyangka wanita berusia 30 tahun berasal dari Miri yang dikenali dari aplikasi WeChat itu tergamak menipunya sehingga terpaksa menanggung kerugian RM6,000. “Saya berkenalan dengan…

Continue Reading

Cara Berkesan Atasi Mulut Berbau Disebabkan Oleh Karang Gigi Yang Ramai Tidak Tahu

  Adakah gigi anda berdarah setiap kali menggosok gigi? Gusi berdarah kerap dikaitkan dengan karang gusi atau disebut gingivitis yang selalunya disebabkan binaan plak pada gigi. Plak yang kelihatan seperti simen terjadi disebabkan teknik pembersihan gigi yang tidak betul atau kecederaan pada gusi disebabkan teknik menggosok yang agresif. Jika gigi tidak dijaga, dalam jangka masa panjang plak akan menjadi faktor…

Continue Reading