Buat Tangan Anda Dengan Gaya Begini dan Anda Tidak Menyangka Hasilnya

Apabila kita melihat pada tangan, kita hanya akan beranggapan ia hanyalah sekadar tangan. Tetapi, jika anda bertanya kepada ahli refleksologi, mereka akan memberikan beberapa titik aktif yang dapat memberikan kuasa kepada badan dan minda anda. Kami ingin berkongsi dengan anda apa yang boleh anda lakukan dengan setiap jari anda. Ibu jari Ibu jari dapat membantu mengatasi gemuruh dan sakit kepala.…

Continue Reading

cara cuci telefon yang terkena najis yang ramai tidak tahu !!!

Pernah berlaku??? Bagi yang ada anak kecil, biasa kan perkara ni kan… Memang menangis tak berlagu… Tapi zaman sekarang, telefon dicipta dengan kalis air… Maknanya, masih boleh digunakan tapi status telefon tersebut… dah bercampur najis… Macam mana nak basuh jika dah kena najis?? Bila berkait dengan hukum, sebaiknya kita rujuk kepada yang pakar… Jadi, ikuti penjelasan dari Mufti Wilayah, berkaitan…

Continue Reading

Bersalin Di Hospital Swasta VS Kemampuan. Apa Pendapat Anda ?

Ramai wanita memilih untuk bersalin di hospital swasta kerana ingin doktor wanita, kepercayaan bahawa rawatan adalah lebih bagus, ingin keselesaan dan privacy, ingin anak-beranak dapat tinggal sekali di hospital dan sebagainya. Akan tetapi, caj hospital swasta adalah tinggi. Adakah anda benar-benar mampu untuk rawatan di hospital swasta? Scenario 1: Seorang wanita bergegas ke sebuah hospital swasta kerana telah tiba masanya…

Continue Reading

Simpan Dalam ASB atau Tabung Haji, Mana Yang LEBIH MENGUNTUNGKAN ?

Jom Tengok Unjuran Bagi 5 Tahun Untuk Dapatkan Jawapannya Artikel ini diambil daripada posting FB Tuan Afyan Mat Rawi, seorang Perunding Kewangan yang sudi berkongsi dengan kami dapatan kajian yang telah beliau jalankan, siap dengan gambar sebagai bukti. Sebelum tengok gambar, baca ini dahulu: Perbandingan Prestasi ASB dan Tabung Haji Bagi 5 Tahun Berikut adalah rekod prestasi pulangan ASB dan Tabung…

Continue Reading

Facebook akan sembunyikan ‘post spam’ dari user yang tidak bertanggungjawab

Facebook akan sembunyikan perkongsian pautan laman berita atau artikel dari penggunanya yang dikategorikan sebagai ‘spam users’ bagi tujuan ‘clickbait’, artikel sensasi dan berita palsu, lapor Independent. Dalam satu kenyataan Facebook berkata, kemaskini yang dilakukan itu adalah bertujuan mengurangkan perkongsian pautan yang tidak bermanfaat dan berkualiti rendah dari terus mencemari ‘news feed’ penggunanya. Facebook berkata, pihaknya telah menjalankan kajian yang menunjukkan bahawa,…

Continue Reading

TAHUKAH Anda SPAN BASUH PINGGAN Lebih Kotor Dari TANDAS!!!….MENGAPA? Sila Baca Dan Share..

Setiap hari surirumah menggunakan span basuh pinggan paling kurang tiga kali sehari.Tetapi boleh dikatakan yang mereka tidak sedar bahawa kajian menunjukkan yang span basuh pinggan lebih kotor dari berus tandas!!! Kajian telah menunjukkan bahawa span basuh pinggan ini sebenarnya 200,000 kali lagi kotor daripada tempat duduk tandas. Menurut Prof. Hugh Pennington dari Agensi Perlindungan Kesihatan UK, span membasuh pinggan juga…

Continue Reading

Anda Pasti Tertawan Dengan Kecantikan G-SHOCK X Robert Geller ‘Midnight In Tokyo’ Ini

Bijak betul cara G-SHOCK mahu ambil duit dari kita. Kali ini G-SHOCK bakal melancarkan model edisi khas bersama pereka fesyen Robert Geller. Model jam yang lebih sleek iaitu GST200RBG-1 dipilih untuk kolaborasi ini. Kolaborasi ini juga tertumpu untuk memperkenalkan siri G-STEEL yang boleh dipakai untuk kegunaan lasak dan urusan rasmi. Robert Geller sendiri adalah peminat setia G-SHOCK dan beliau memilih…

Continue Reading

Awas! Bantal ada berisiko menjadi punca pelbagai penyakit. Ketahui sebabnya di sini

Awas!! Ketahui punca pelbagai penyakit daripada BANTAL

Sesetengah daripada kita, mungkin ada koleksi bantal-bantal busuk yang berusia dan tidak pernah cuci. Jika tidak ada bantal busuk sekali pun, mungkin kita jarang membersihkannya. Sekiranya anda tidak peka dengan kebersihan bantal anda, maka anda berisiko untuk tidur bersama-sama dengan kuman dan hama. Kenapa? Hal ini disebabkan oleh bantal anda boleh menjadi sarang kuman dan hama! Para saintis mengatakan, jika…

Continue Reading

Hukum Dalam Islam Doktor Lelaki Menyambut Kelahiran Bayi!! Ini Penjelasannya ……..

Akan tiba masanya bagi kaum hawa untuk menikah dan melahirkan keturunan. Melahirkan tentu bisa jadi tak hanya sekali. Sayangnya, hajat besar kaum hawa dari proses kehamilan hingga melahirkan ini belum didukung ketersediaan tenaga medis perempuan yang mencukupi. Bahkan, dokter spesialis obstetri ginekologi didominasi kaum pria. Secara syariat, bolehkah melakukan proses persalinan dengan dokter laki-laki? Islam dikenal sangat apik dalam menjaga…

Continue Reading

“Pergi Salam Makcik Tu, Minta Duit Raya” – Jangan Ajar Anak Minta Duit Raya

Amalan memberi duit raya ini sudah menjadi kebiasaan masyarakat kita lebih-lebih lagi bila menyambut hari raya. Adakalanya anak-anak kecil boleh dapat lebih dari RM300 dalam masa dua hari. Namun, ibu bapa perlu diingatkan agar tidak mengajar anak meminta duit raya kerana adalah tidak manis jika anak-anak berbuat demikian. Seperti yang dikongsikan oleh Puan W ini, semoga bermanfaat. Assalamualaikum. Salam Ramadhan…

Continue Reading