kisah benar

Saya terlanjur dengan kekasih dan hamil 5 bulan, ketika suami lumpuh separuh badan (strok)

Susah senang, suami isteri sepatutnya bersama. Bukannya hanya bersama bila senang, bila susah ditinggalkan pula pasangan. Tergamak si isteri dalam kisah ini mengambil kesempatan untuk berzina dengan lelaki lain ketika suaminya lumpuh separuh badan akibat strok. Lebih teruk lagi, dia memberikan alasan sudah penat dan enggan terus hidup bersama suaminya yang lumpuh itu. Sehingga dia disahkan hamil lima bulan hasil…

Continue Reading

kisah benar

Bang, awak bawa balik siapa tu??

Pekerjaan sebagai penjaga atau penggali kubur, menyimpan banyak cerita/kisah yang jarang sekali dikongsikan kepada orang ramai. Persepsi umum tak lain tak bukan, seram, menakutkan dan bermacam-macam lagi yang bermain di fikiran. Kisah seorang penggali/penjaga kubur muda yang diceritakan oleh Ridhuan ini, boleh tahan juga ‘kesannya’ jika dibaca pada waktu malam. Ditambah pula dengan bunyi serangga di luar rumah, bonus pula…

Continue Reading

kisah benar, viral

Baru lepas 4 hari melahirkan, Suami paksa untuk ‘bersama’. Darah memancut dan rahim tersembul keluar!

Masyaallah… Beruk pun tak teruk macam ni lah,, Kawal lah nafsu tu bang oiii.. Esok dah rosak awak mampu ke nak ganti? silap2 buang tepi jalan.. Tak guna betol!!! Assalamualaikum kak. Saya dah selamat lahirkan anak kedua… Sekarang tengah berpantang hari ke 17. Tapi tempoh berpantang saya tak macam pantang. saya dipaksa suami untuk pantang dirumah maknya di Shah Alam…

Continue Reading

kisah benar, viral

Pasal “Villa Nabila”..Tiba-tiba enjin kereta mati, atas bumbung diketuk-ketuk sesuatu

Semua orang tahu pasal ‘Villa Nabila’. Persoalannya sekarang, dia kena tanam dengan bapak dia ke? Meh sini aku cerita. #AimanThreads So, nak share pasal banglo berhanti ini yang kat strait view (depan Danga Bay). Actually ada banyak version cerita tentang Villa Nabila ini. Tak tahu mana satu kisah yang sebenar. Kalau korang nak tahu, Villa Nabila ini kira tempat paling…

Continue Reading

kisah benar, semasa

Pukul 3 Pagi. Roomate Bangun. Aku Buat – Buat Tidur. Alangkah TERKEJUTNYA Aku Bila Dia Tiba Tiba….

Aku Maira. Bukan ex student uia ataupun um. Atau sewaktu dgnnya. Aku budak kolej biasa-biasa je. Maaf kalau intro tak berapa nak cun tp aku cubalah utk menulis sehabis baik buat pembaca. Ramai sibuk cerita pasal mental disorder lah, housemate la, roomate la, mmg cerita ni ikut musim ke? Buat confessor yg cerita pasal roomate yg islamik tu, tahniah la sb…

Continue Reading

kisah benar

‘Kita Hendak Mewah Sampai Mana?’ -Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary

Tan Sri Syed Mokhtar Albukary yang sememangnya mengamalkan hidup secara humble dan tidak menunjuk-nunjuk. Walaupun dia tak pernah menunjuk harga baju yang dibeli, kereta yang dibeli namun satu Malaysia tahu bahawa beliau ada seorang jutawan. “Saya pun suka kepada kemewahan. Saya pun suka pergi tengok dunia, ke Tokyo, New York, dan London. Saya pun suka pakai baju elok. Tetap kita…

Continue Reading

kisah benar

Apa yang terjadi selepas ini betul-betul MENYEDIHKAN dan MEMANG TAK SANGKA !!! ” Lepas buat medical checkup di hospital, saya disahkan pregnant 5 minggu. Saya terkejut sampai nak pitam. Saya tak pernah terlanjur dengan sesiapa, bahkan saya takda teman lelaki pun. Saya sangat menjaga ikhtilat saya. ”

Gambar Sekadar Hiasan Assalamualaikum Admin KRT. Maafkan sy, sy gunakan fake akaun untuk buat luahan ni. Sy seorang perempuan yg berumur awal 20an. Sy baru saja menamatkan pengajian degree. Sy taktau nak start cerita ni dari mana. November 2016 adalah detik paling pahit bagi sy. Sy tak datang period selama 2bulan, lepas buat medical checkup disebuah hospital swasta, sy disahkan…

Continue Reading

1
kisah benar

Abang nikah dengan sayang sebab nak buat isteri, bukan nak ……..

Terlelap lepas Isyak, tersedar balik dalam pukul 2.30 pagi. Cari suami tengok kiri kanan, tak ada. Dengar bunyi berketuntang di dapur. “Sah-sah laki aku tengah masak,” monologku. Teringat masa sebelum nikah, saya beritahu suami. “Abang, saya ni tak rajin masak, tak rajin membasuh kain, lipat baju, mengemas rumah segala bagai. Bangun tidur pun boleh lajak tengahari,” jujur saya beritahu dia.…

Continue Reading

kisah benar

Isteri Curang & Terlanjur Dengan Rakan Sekerjanya?? Patut Ke Si Isteri Beritahu Pada Suaminya???

Isteri curang ni tanya patut ke dia beritahu suaminya yang dia dah terlanjur dengan rakan sekerjanya kata korang? Apa yang ingin saya kongsi di sini adalah kesilapan paling besar pernah saya lakukan seumur hidup saya. Perkara yang saya sendiri tidak terlintas di fikiran. Saya seorang isteri ibu dan berkerjaya. Syukur kehidupan kami sentiasa penuh dengan senyum tawa kegembiraan lebih-lebih lagi…

Continue Reading