Apa yang terjadi selepas ini betul-betul MENYEDIHKAN dan MEMANG TAK SANGKA !!! ” Lepas buat medical checkup di hospital, saya disahkan pregnant 5 minggu. Saya terkejut sampai nak pitam. Saya tak pernah terlanjur dengan sesiapa, bahkan saya takda teman lelaki pun. Saya sangat menjaga ikhtilat saya. ”

Gambar Sekadar Hiasan Assalamualaikum Admin KRT. Maafkan sy, sy gunakan fake akaun untuk buat luahan ni. Sy seorang perempuan yg berumur awal 20an. Sy baru saja menamatkan pengajian degree. Sy taktau nak start cerita ni dari mana. November 2016 adalah detik paling pahit bagi sy. Sy tak datang period selama 2bulan, lepas buat medical checkup disebuah hospital swasta, sy disahkan…

Continue Reading

1

Abang nikah dengan sayang sebab nak buat isteri, bukan nak ……..

Terlelap lepas Isyak, tersedar balik dalam pukul 2.30 pagi. Cari suami tengok kiri kanan, tak ada. Dengar bunyi berketuntang di dapur. “Sah-sah laki aku tengah masak,” monologku. Teringat masa sebelum nikah, saya beritahu suami. “Abang, saya ni tak rajin masak, tak rajin membasuh kain, lipat baju, mengemas rumah segala bagai. Bangun tidur pun boleh lajak tengahari,” jujur saya beritahu dia.…

Continue Reading

Isteri Curang & Terlanjur Dengan Rakan Sekerjanya?? Patut Ke Si Isteri Beritahu Pada Suaminya???

Isteri curang ni tanya patut ke dia beritahu suaminya yang dia dah terlanjur dengan rakan sekerjanya kata korang? Apa yang ingin saya kongsi di sini adalah kesilapan paling besar pernah saya lakukan seumur hidup saya. Perkara yang saya sendiri tidak terlintas di fikiran. Saya seorang isteri ibu dan berkerjaya. Syukur kehidupan kami sentiasa penuh dengan senyum tawa kegembiraan lebih-lebih lagi…

Continue Reading

‘Nasib Baik Anak Aku Semua Menyusu Badan, Meragam Ke Apa, Tolak Jer Kat Bini, Settle’

Menjaga anak-anak adalah tanggungjawab bersama, bukannya hanya terletak pada bahu isteri sahaja. Tidak kiralah anak-anak itu sudah bersekolah, sebagai bapa masih perlu membantu isteri menjaga dan mendidik anak menjadi manusia yang berguna. Namun, hari ini ramai lelaki yang bergelar suami dan bapa hanya membiarkan isteri bersendirian menguruskan anak. Alasannya? Mereka bekerja mencari nafkah dan bila pulang ke rumah, kepenatan. Jauh…

Continue Reading

Lebih Dari 10 Lelaki Rugi Rm100,000 Ditipu Wanita Dikenali Di Wechat

KUALA LUMPUR – Hajat mahu mendirikan rumah tangga dengan seorang wanita terpaksa dilupakan apabila lelaki ini baru menyedari yang dirinya telah ditipu oleh wanita berkenaan yang menyamar sebagai doktor di hospital swasta. Mangsa, Zakri Alif, tidak menyangka wanita berusia 30 tahun berasal dari Miri yang dikenali dari aplikasi WeChat itu tergamak menipunya sehingga terpaksa menanggung kerugian RM6,000. “Saya berkenalan dengan…

Continue Reading

Lelaki Ini Terlepas Majlis Konvokesyen Kerana Train Alami Masalah , Apa Yang Berlaku Selepas Itu …

Semalam viral di Twitter apabila seorang lelaki ingin pergi ke majlis konvokesyen, tetapi hari yang ditunggunya itu tak kesampaian bila train yang dijadualkan pukul 8 pagi mengalami masalah teknikal. Penumpang terpaksa tunggu selama 2 jam untuk tunggu keretapi penyelamat sampai. Untuk buat lelaki itu lupakan seketika kesedihan tidak dapat hadir ke majlis konvokesyen, lihat apa reaksi penumpang lain untuk raikan…

Continue Reading

“Saya Perasan Mata Suami Merah Bila Duit Gaji Tak Cukup, Bila Suami Tidur, Saya ‘Check’ Dompet Suami,Allahu.. Tinggal RM2, Bank Suami RM50..

Hari ini ramadhan ke5…kandungan masuk bulan ke5..Alhamdulillah, sihat dgn izin Allah s.w.t.. Bila tgok suami menangis sb duit gaji xcukup nak cover itu ini..sya diam..sya sedih tpi saya xmenangis depan suami…suami juga tak menangis depan saya, tpi saya perasan mata suami merah. Bila dia tidur saya check dompet dia, Allahu..Tinggal RM2… sya check.balanced dalam akaun maybank suami dengan maybank2u.. Allahu,…

Continue Reading