Gadis Yang Dahulunya Seberat 80KG, Kini Berjaya Turun 25Kg Dalam Masa 4 Bulan, Kongsi Tips

Memiliki badan menarik merupakan antara impian setiap orang. Tidak kiralah lelaki atau perempuan, masing masing pasti ada impian nak kurus. Yelah bila dah kurus ini, tahap keyakinan kita akan jadi berbeza. Namun, yang menjadi masalah adalah nafsu makan kita sukar dikawal. Senang cerita, kurus ini perlukan pengorbanan. Setuju? Kali ini, kami nak kongsikan dengan anda tips dari gadis cantik ini.…

Continue Reading

8 Kegunaan Baking Soda Untuk Kecantikan. No 8 Tu Macam Tak Sangka Pulak Boleh

Wanita sekarang ni admin yakin semua high maintenance. Mana taknya, dengan produk penjagaan muka, kosmetik, penjagaan rambut. Itu belum masuk lagi pakaian, insurance diri dan komitmen yang lain. No worry ladies! Korang tak perlu berbelanja besar lagi untuk jaga kecantikan. Admin nak kongsi 8 rahsia yang baking soda boleh buat. Yeap! Baking soda. Tak mahal pon, kalau kat pasaran boleh…

Continue Reading

anak suka menipu

Tips ibu bapa boleh kendali anak yang suka menipu berdasarkan umur

Apabila anak suka menipu… Anak membesar menjadi seorang yang berperangai buruk adalah mimpi ngeri buat semua ibu bapa? Siapa yang mahu anak mereka menjadi seorang yang sering bercakap bohong? Sebab itulah jika anda mendapati anak suka menipu, anda harus mengendalinya dengan bijak. Kanak-kanak memang terdorong untuk menipu. Ia bermula dengan tipu secara terang hingga pandai memanipulasikan ayat. Memang ketika kecil…

Continue Reading

‘Kalau duit syiling berada di dasar gelas, buang semua makanan dalam freezer’ – Elak termakan makanan rosak, amalkan tips selamat ini

Jika berlaku gangguan elektrik di kawasan rumah, dan dalam masa yang sama pula anda sekeluarga bercuti di luar kawasan untuk tempoh masa yang lama pasti membuatkan anda tidak senang duduk kerana bimbang barang makanan dalam freezer atau peti sejuk anda rosak. Lebih teruk lagi bila makanan yang sudah dirosak itu dibekukan semula selepas bekalan elektrik dipulihkan. Jadi, bagaimana anda ingin…

Continue Reading

Inilah Langkah-langkah Orang Jepun Mendidik Anak Sehingga Menjadi Bijak

BANYAK cara untuk mendidik personaliti anak-anak .Ada menggunakan pelbagai kaedah dan pendekatan semata-mata mahu memberikan yang terbaik buat anak-anak.Salah satu teknik yang mula di pratikkan di Malaysia ialah SHICIDA METHODS , iaitu kaedah mendidik anak-anak berfikir menggunakan otak kanan yang diajar oleh orang Jepun.Ini kerana otak sebelah kanan lebih efektif berbanding otak kiri tetapi ia perlu dipraktikkan dengan lebih kerap…

Continue Reading

Jom Tengok 6 Cara Memandu Supaya Tak Bazir Minyak Kereta Anda..

Harga minyak kereta kejap naik kejap turun. Apa yang kita boleh buat untuk jimatkan minyak atau tak bazirkan minyak kereta kita adalah dengan beberapa perkara ini. Ada cara yang betul pemandu harus lakukan. 1. Ikut kelajuan yang ditetapkan. Bawa laju memang menghabiskan minyak. Tapi bawa dengan kelajuan yang consistent boleh elak kita daripada bazirkan minyak okay ? 2. Apa salahnya…

Continue Reading

Tip Simpan Duit Secara Kreatif, & Hasilnya Mampu Simpan Sebanyak …..

Pasti ramai yang berniat untuk menyimpan di awal bulan, tup tup dapat gaji semua habis kadang-kadang tak sempat ke hujung bulan pun. Nak menyimpan duit ini memerlukan pengorbanan yang tinggi untuk berjimat cermat dan berdisiplin, sama konsep dengan ‘diet’ nak kurus, kalau tidak ada disiplin memang ‘kelaut’ la jawabnya. Tapi dimana ada kemahuan di situ ada jalan, yang penting fokus…

Continue Reading