viral

Total Cost RM2500 untuk 10hari Di Busan & Seoul, Korea.

Dipetik dr fb Liyana Yusof

Saya nak share gambar, experience, and budget kami selama 10 hari di Busan & Seoul bersama 9 orang geng travel saya.
Kami pergi seramai 10 orang. Yes bukan senang nak travel ramai2. Banyak dugaan and cabaran kan. This is my second time goes to korea. Cuma this year rezeki dapat rasa 2 season Autumn + Winter.

Cuaca pernah cecah -7
Budget kami kesana total all in below than RM3k. Kami pergi redah sendiri no agent. Saya bahagi kan part kerja masing2 macam saya buat itinerary & urus flight, yang lain saya bagi untuk urus hotel, foods, portable wifi, transport and sebagainya. So semua kerjasama buat kerja hehe

Banyak kenangan manis + pahit masa kami kesana contohnya kami hampir tertinggal ktx!!! Imagine eh 1 more minute ktx nak jalan. Kitorang berlari macam zombie saya masuk je, pintu ktx pon tutup fuhhh nasibb masa balik dari petite France naik bas, mostly kitorang muntah dalam bas sebab jalan dia masyaallah

nasib dalam bas dibekalkan plastik. Then one our friend tertinggal camera dekat oryukdo skywalk, dia lupa nak amek lepas simpan dkt situ and all of us terpaksa patah balik tempat tu.  Alhamdulillah, camera ada and dalam keadaan selamat and paling tak boleh blah salah masuk train gara2 gossip fattah amin.

So here senarai tempat yang kami pergi:
Busan (3 Days)
– Gwangalli Beach
– Oryukdo Skywalk
– Jagalchi Market
– Biff Square
– Gamcheon Culture Village
– Seomyeon Underground Shopping Centre
– Haeundae Beach

Seoul
– Myeongdong
– Gwanghwamun Square
– Gyeongbokgung Palace
– Samcheong-dong Street
– Cheongyecheon Stream
– Nami Island
– Gwajang Market
– Itaewon
– Seoul Central Mosque
– Hangang Park
– Lotte Mart
– Everland
– Gangnam
– YG Entertaiment
– JYP Entertaiment
-Coex SMTown
– Haneul Park
– Seoul World Cup Stadium
– Dongdaemun Design Plaza (DDP)
– Dotta Mall
– Namsan Tower
– Halal Dosirak
– Eid Restaurant
– Stylenanda Pink Hotel

All accommodation, return transport, total transport, shopping, makan + minum, entrance fee RM1,800 + Ticket RM700 = RM2500 (All in)

Image may contain: 7 people, people smiling, skyscraper and outdoor

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting, living room and indoor

Image may contain: 9 people, people smiling, shoes, basketball court and outdoor

Image may contain: people sitting, table and food

Image may contain: one or more people

Image may contain: one or more people, people on stage, child, basketball court and outdoor

Image may contain: one or more people, people standing, night, sky and outdoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *